Sikkerhed

Sikkerhed på webstedet fleksjobbernetvaerket.dk

Ajourført Februar 2019

 • Al aktivitet på webstedet logges, og informationer som tidsstempel, IPv4/v6 adresser gemmes i mindst 10 år, og udleveres efter ønske til enhver myndighed der måtte være i Danmark, eller via danske myndigheder til udenlandske myndigheder i særlige tilfælde.
 • Der er specielt fokus på visse lande, hvorfra det er kendt, at ikke venlig datatrafik er kendt.
 • På webstedet anvendes der forskellige sikkerhedsindstillinger for at forebygge tilsigtet/utilsigtet kriminalitet.
 • Sitet er krypteret med SSL og anvender https protokollen, e-mail trafik er krypteret.
 • Webstedet kontrolleres både af mennesker og af IT systemer.
 • Software der anvendes på webstedet opdateres kontinuerligt, herunder programmeringsplatform
 • Læs om Fleksjobber Netværket’s  Persondatapolitik | Cookiepolitik | Anvendelse og rettigheder
 • Eksterne sider og links som der refereres til kan lovligt vælges at blive scannet af online tjenester, automatisk og manuelt, hvis det skønnes nødvendigt at disse potentielt kan udgøre en risiko for dets egne eller Fleksjobber Netværkets brugere.
  • Der lægges her vægt på at scanne for specefikke trusselsscenarier, og kendt uønsket sprogkode. Scanningen vil være rettet mod blandt flere domæner som: .dk, .com, .org.

Yderligere sikkerhed – Brugersikkerhed

Uanset hvad du foretager dig på nettet, så tænk sikkerhed ind i dine handlinger. Herudover indtænk følgende: Er det jeg gør nødvendigt, forklarligt og forsvarligt. På denne måde sikrer du både dig selv, din enhed du anvender til at tilgå nettet med, og de ydelser/tjenester du tilgår online, et højere niveau af sikkerhed.

Du kan generelt forbedre din sikkerhed online ved kun at besøge hjemmesider der anvender HTTPS protokollen. Hvis du eksempelvis anvender browseren Firefox, kan du fremadrettet tvinge hjemmesiderne til kun at vise dig de nsikre version, ved at anvende det gratis plugin https Everywhere.

Er siden allerede sikker vil du kunne se en grøn hængelås som her på vores sider.

Sitet er sikret med SSL - Vi anvender https protokollen

 

 

Viden om sikkerhed

Sværere at gennemskue phishing
Ifølge Niels Denny Sørensen, operativ chef i Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3), er phishing blevet mere udbredt, fordi svindlen i dag er relativt simpel at udføre.

– Det er en nem og tilgængelig måde at snyde folk på, fordi man ikke behøver at have en personlig relation, og fordi man kan nå ud til mange mennesker. Det er ikke kun kriminelle bander, der står bag, det kan også være almindelige mennesker, fordi det simpelthen er for let at købe sig til små programmer, der kan hjælpe med at bedrive svindel og lave nogle hurtige penge, siger han

Tjek derfor altid de e-mails og nyhedsbreve du modtager. Fleksjobber Netværket sender aldrig personlige e-mails med mindre du har kontaktet os. Når vi undsender e-mails er det kun fra e-mail adressen info@fleksjobbernetvaerket.dk

Herunder har vi noteret nogle punkter du kan anvende, for at sikre dig at du ikke udsættes for svindel/phising.

 • Hvis du ved, det er phishing, så slet straks mailen eller beskeden.
 • Hvis du er i tvivl, så tjek afsender adresse/nummer. Du kan eventuelt google det, og se om der kommer advarsler frem.
 • Hvis du har en meddelelse med et link, så kan du normalt køre musen hen over linket uden at trykke på musen, og se om linket også linker til det, du tror, det gør.
 • Husk, at de fleste virksomheder, som har adgangskoder og lignende, normalt aldrig vil kontakte dig med en neutral mail eller sms, hvis der opstår problemer.
 • Kontakt virksomheden eller personen, der står som afsender, og hør, om de har sendt meddelelsen. Virksomheder vil gerne advares, hvis der er falske meddelelser i omløb med deres navn, og dine venner vil gerne vide, hvis deres mailkonto er blevet hacket. Kontakt dem aldrig via den meddelelse, der kan være falsk, men brug dine normale kontaktoplysninger på dem.
 • Hvis skaden er sket, og du har givet de oplysninger, du blev bedt om, så spær straks den konto eller virksomhed, det vedrører. Hold øje med dine konti, og kontakt banken eller virksomheden, hvis der opstår uregelmæssigheder.
 • Hvis du har klikket på et link, du ikke skulle, og straks opdager det, så kan du forsøge at minimere skaden ved straks at koble computeren af nettet. Kontakt en ekspert med henblik på at få renset din computer.

Andet

Kilde: Konkurrence- og forbrugerstyrelsen


Choose your language to translate this page with Google Translate.