Indberetning til SKAT

Er du i fleksjob eller vil vide lidt om indberetningerne til SKAT, så læs med her om skattekortet – hovedkort eller bikort. De er digitale og du kan se dem via et login på borger.dk Kortet anvendes fra SKAT’s side til at kunne registrere din indtjening og udregne din skatte betaling.

Der findes tre slags skattekort: et frikort, et hovedkort og et bi kort. Kort fortalt (og lidt uklart på borger.dk) fortælles det at med et frikortDu må i løbet af et år tjene et bestemt beløb, uden at skulle betale skat. Beløbet står på din forskudsopgørelse. Du skal først begynde at betale skat, når din samlede løn på et år overstiger beløbet.” og for hovedkortet fortælles det at “Alle, der tjener mere end deres frikort, skal have et hovedkort og et bikort. På hovedkortet står din trækprocent og det fradrag, du ikke skal betale skat af. Hovedkortet må kun bruges hos én arbejdsgiver. Dit hovedkort skal bruges der, hvor du tjener mest.”. Du bruger altså et hoved og et bi-kort hvis du har et fleksjob.

Er det et paradoks, og hvorfor er tingene nu engang sådan som de er.

Du skal selv fortælle dine arbejdsgivere eller udbetalere, om de skal bruge hovedkort eller bikort. Men hvordan vælger du hvilken part der skal have hvilket kort. Og, hvorfor er det sådan, når SKAT udregner løn fra din lønindtægt – hvorfor skal du så have, og har du så to lønindtægter, og betaler du så dobbelt – hvordan hænger det sammen. Er det et paradoks, og hvorfor er tingene nu engang sådan som de er – det prøver vi at belyse i nedenstående.

 

 

Nyttige links

Print Friendly, PDF & Email