Når du har fået bevilget fleksjob og skal i gang med sin jobsøgning, kan der måske være brug for sparring. Det er vigtigt uanset hvilken løsning du vælger, at du vælger en der passer dig bedst.
På den måde har du også mest ro til at arbejde bedst med projektet om at finde en ledig stilling, og kan gøre det på din måde. Der er ingen forkerte eller rigtige løsninger – det hele afhænger af dit mindset og den iver du lægger for dagen.
Herunder har vi 10 eksempler på, hvordan du kan søge et fleksjob. Du kan med fordel både som fleksjob visiteret og arbejdsgiver drage fordel af disse 10 råd.
Søg uopfordret eller gå efter opslåede stillinger på deltid På jobnet.dk kan man under “Find job” finde jobannoncer med ugentligt timetal på mellem fem og ti timer. vælger du “Vis flere søgekriterier” ved søgeboksen, kanb du også vælge kriterier som “Handicap ingen hindring”, “fleksjob” med flere. Begræns dig ikke, men søg efter betio det du ønsker og prøv flere kategorier af.
Brug dit netværk til at finde jobåbningerne Netværk som “Facebook”, “venner”, “familie”, “naboen” eller børnenes sportsklub. LinkedIn. du kan selv finde på flere. Det er kun fantasien der sætter grænser. Langt de fleste mennesker vil gerne hjælpe dig, og måske guide dig i den rigtige vej. Du skal blot spørge dem.
Præsenter først og fremmest de ressourcer og kompetencer, du kan tilbyde virksomheden “Det er dét, der gør, at virksomheden ser matchet og potentialet” kan være en lære sætning. Virksomheder er sjældent interesserede i din livshistorie, men fokuserer primært på “Hvad får vi ud af det” og derfor skal du nemlig sætte fokus på hvad du kan tilbyde, ved en ansøgning og eller et jobinterview.
Overvej fordele og ulemper ved at præsentere dine skånebehov allerede i ansøgningen Lige så meget som dit handicap/funktionsnedsættelse fylder for dig, lige så meget skal det fylde for en arbejdsgiver. Det betyder, at har du udfordringer der strækker sig i en grad hvor du måske har mange pauser på grund af smerter, eller ikke kan klare opgaven på grund af en funktionsnedsættelse, så er det vigtigt for arbejdsgiveren, både i en ansøgning og
Overvej på forhånd, hvad virksomheden skal vide om din funktionsnedsættelse Har funktionsnedsættelsen betydning for jobbet, er det relevant at nævne, men arbejdsgiver skal ikke nødvendigvis kende en hel sygdomshistorie.Det der er vigtigt for udførsel af arbejdet, skal arbejddsgiver selvfølgelig kende til.
Vær klar til at fortælle, hvad din funktionsnedsættelse reelt vil betyde for arbejdet Vær konkret. “Kan du ikke løfte tunge ting”, “Kan du have flere bolde i luften”, “Har du fuldt syn eller hørelse” og er det noget der begrænser dit arbejde, så vær åben om det.
Hav på forhånd bud på, hvilke praktiske løsninger, der kan være på udfordringerne Arbejdsgivere er i langt de fleste tilfælde interesserede i løsninger – tiden er ikke til ukonstruktiv kritik. Ofte kan det derfor være godt at stille krav om fx arbejdspladsindretning, og vurdering, for at opnå et godt resultat.
Vær åben for virksomhedspraktik Her kan man vise i praksis, hvad man kan tilbyde virksomheden og samtidig få klarhed over, hvilke skånehensyn, der er nødvendige i det konkrete job. Jobcentret har fokus på, at praktikken ikke bliver længere end målet tilsiger.
Brug fleksjobbeviset, som jobcentret kan udarbejde til dig Fleksjobbeviset indeholder oplysninger om fleksjobordningen, de handicapkompenserende ordninger og dine skånebehov. Det er gratis, og nemt at få.
Vær opmærksom på, at du kan bevilges handicapkompenserende ordninger, hvis der er behov for det. De handicapkompenserende ordninger kan understøtte, at borgere med handicap opnår og fastholdes i beskæftigelse.